Piiritystila

State of Siege – Halat Hisar

Intro

Halat hisar will return in 2016! Read all about it at our new website. This page will no longer be updated, so look for news here. (12.12.2015)

The Halat hisar documentation book has been published! Download it for free from here.

life_under_occupation

Halat hisar is a Palestinian-Finnish larp that was played on the 15th to 17th of November, 2013.

final

(Kuva: Joel Sammallahti, 2013)

Suomi on miehitetty, ja suomalaiset elävät miehityshallinnon ikeen alla. Valloittajat pitävät Suomea omana isänmaanaan, eikä siellä ole sijaa aikaisemmille asukkaille. Piiritystila on larppi, joka käsittelee arkea miehityksen keskellä. Hahmot ovat yliopistotutkijoita ja -opiskelijoita jotka yrittävät pitää seminaaria ruumiintarkastuksista, ulkonaliikkumiskielloista ja miehittäjän mielivallasta huolimatta. Pelin tyylilaji on perusinhimillinen: miehitys on arkea, ja kuten arjessa aina, tämän päivän tragedia voi olla huomisen mustaa huumoria.

Peli sijoittuu nykypäivään, ympäristöistä arkisimpaan: Helsingin yliopistolle. Kaikki ei kuitenkaan ole ihan niin kuin meidän maailmassamme. Päästäkseen seminaariin täytyy kulkea miehittäjän checkpointista läpi, ja sotilaat suojelevat fanaattisia siirtokuntalaisia, jotka ovat vallanneet osan yliopistosta ja pyrkivät häiritsemään suomalaisten normaalia elämää.

Vastarintaliikkeet ovat kiinteä osa yliopistopolitiikkaa, ja toimiessaan niissä hahmot joutuvat vaikeiden ratkaisujen ja ristiriitojen eteen. Ryhmittymillä on keskinäiset erimielisyytensä ja sisäiset juonittelunsa. Tilanne nostaa esiin moraalisia ongelmia. Onko väkivallaton vai väkivaltainen vastarinta parempi tie? Oikeuttaako epätoivoinen tilanne siviileihin kohdistuvat iskut? Vai onko parempi turvata tulevaisuus itselleen ja läheisilleen toimimalla miehittäjän kätyrinä?

Marraskuun 2013 15. – 17. päivä pelattava Piiritystila järjestetään yhdessä palestiinalaisten pelijärjestäjien kanssa, ja mukana on myös palestiinalaisia pelaajia. Peli on avoin suomalaisille ja ulkomaisille osallistujille, kokeneemmille larppaajille ja aloittelijoille. Pelissä puhutaan pääasiassa suomea ja englantia. Ulkomaisten osallistujien iloksi nämä sivut ovat enimmäkseen englanninkieliset.

Lisätietoja: stateofsiegelarp@gmail.com

Facebook (Ryhmä on avoin kaikille pelistä kiinnostuneille.)

In English

State of Siege is a larp about occupied Finland and everyday life under a military regime. The game is set at the University of Helsinki where students and researches are trying to hold a seminar in the midst of checkpoints, random searches, curfew and other facets of life under occupation.

The game is created cooperatively between Finnish and Palestinian designers. It’s held in November 2013, on 15th – 17th, and is open to both Finnish and foreign participants. The languages will mostly be Finnish and English.

More information: stateofsiegelarp@gmail.com

Tukijat

Teoksen järjestämistä ovat tukeneet Suomen kulttuurirahasto sekä Taiteen edistämiskeskus.

Facebook (The group is open to all interested in the game.)

One thought on “Intro

  1. Pingback: Larp and Prejudice: Expressing, Erasing, Exploring, and the Fun Tax - Nordic LarpNordic Larp

Leave a Reply